Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Forloren skildpadde

Antal: 6 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød

Kalvesmåkød - Skært kalvekødIndsendt :

Forloren skildpadde, billede 4 Forloren skildpadde, billede 1 Forloren skildpadde, billede 2 Forloren skildpadde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.tykkam
500 g.kalveskank
3 l.vand
200 g.porrer
200 g.gulerødder
200 g.selleri
100 g.persillerod
200 g.løg
 salt
 
 Sovs:
50 gramsmør/margarine
4 spsk.hvedemel
15 dl.suppe
 evt. salt
 peber
2 spsk..quatre epices
2 dl.sherry
0.5 spsk.tomatpure konc.
 kulør
 
 Tilbehør:
400 gsmå frikadeller
200 g.fiskeboller
6 hårdkogte æg
 


Opskrift:

Dag 1:
Kød og kalveskank (evt. kalve osso bucco) bringes kog i suppe eller vand. Der skummes og smages til med salt/peber. Kødet småkoger 2 ½-3 timer.
Når den halve kogetid er gået, tilsættes de istandgjorte urter og de koges med resten af tiden.

Når kødet er mørt, tages det op, lægges i et let pres evt. i rullepølsepresse, og afkøles. suppen sigtes og gemmes, grønsagerne kasseres.


Dag 2:
Det kolde kød skærres i små mundrette terninger.

Sovs:
1 ½ liter suppe bages op med fedtstof og mel. Der smages til med krydderier, sherry og citronsaft.

Kødterninger og frikadeller tilsættes, varmes forsigtigt i sovsen.

Vandet fra fiskebollerne hældes væk.

Serveres i dype talerkner, pyntet med de hårdkogte æg og fiskebollerne.

Tips:

Quatre epices (four spices)
30 g hvid peber
5 g nelliker
15 g ingefær
20 g revet muskatnød



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (117 stemmer)

Opskriften er vist 152464 gange,
og udskrevet 5613 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Forloren skildpadde

pia_oesten  -  2016-05-21 13:16:19
Det er en helt igennem fantastisk ret ,det smager fantastisk,jeg kom lidt hjemmelavede koedboller i ogsaa og saa smilenede aeg til ,vildt laekkert kan kun sige at det er en fantastisk god opskrift ,tak for den , ;)

Jørgen Nevermann  -  2014-03-24 21:00:51
Jeg har med held suppleret og tilsmagt Forloren Skildpadde med ROM (udover Sherry og Medeira) , og det blev den ikke ringe af.

  -  2013-02-13 21:14:01
Glimrende ret. Dog laver jeg bollerne selv, dog af hakket svinekød. Bryder mig ikke om fiskeboller fra dåse (lugten generelt). Synes ikke det er et problem at bruge sherry ifht. madeira. Men hvis man ikke har tiden til at lave det, er JAKAs alternativ også rigtigt godt i en snæver vending.

Lisbeth  -  2012-11-21 09:25:50
Quatre epices er vel 4 krydderier?

Dannie  -  2012-09-09 17:08:51
I stedet for at kassere alle suppeurterne er det en god ide at blende halvdelen sammen med lidt af suppen og tilsætte det en times tid før retten serveres. På den måde kan suppen jævnes uden brug af mel.

Henning Virsøe  -  2012-02-08 12:10:23
Det er en udbredt misforståelse at bruge sherry i forloren skildpadde. I den originale opskrift bruger man en tør Madeira - den hedder Sercial - og den kommes ikke i retten ved tilsmagningen. Istedet for serveres retten i dybe tallerkener der er opvarmet således, at de ikke tager varmen fra maden. I den varme tallerken hældes Madeiraen i, efter behag som man nu er fedtet til - eller det modsatte, det sidste anbefales, og derefter hældes retten op. Prøv engang - du vil ikke fortryde det. Læs eventuelt madskribenten Mogens Brandt's opskrift op forloren skildpadde

  -  2010-09-10 18:30:32
Så der ikke var angivet oprindelsesland, så vil da lige tilføje lidt historie til denne fantastiske og historiske ret. Forloren skildpadde (mock turtle soup) er oprindeligt en engelsk opfindelse. Den blev lavet som et billigt alternativ til rigtig skildpaddesuppe og blev bl.a. lavet af: - kalvehoved kogt i lang tid og kødet herpå - timian - Madera, og masser af det - kalvehjerne (ja, hjerne) - hakket østers - kødboller lavet af rent fedt og hakket kød - æggeblommer - ofte også andet billigt kød som f.eks. indvolde Håber ikke nogen mistede appetitten :o)

  -  2010-01-04 17:25:37
Quatre Epices er 5 Krydderier :-)

lars  -  2009-11-01 16:54:37
Fantastisk ret, men smilende æg ikke de hårdkogte, der er godt nok mere arbejde med dem, men de er bedre.

Hans S. Larsen  -  2009-03-31 13:18:50
Jeg laver altid retten til Påske, men med nogle modifikationer i forhold til denne opskrift. Det væsentlige er, at jeg bruger en letsaltet kalvetunge, som koges ca. 3 timer, og som supplerer kalvekødet, og atjeg også laver små fiskefrikadeller og kødboller til at putte i sovsen. Det er meget vigtigt, at Sherryen er meget tør. Får butterdejssnitter til og æg.

klaus  -  2009-03-08 18:40:29
Hvad er quatre epices?

[email protected]  -  2007-01-14 17:24:40
Sherry erstattes med madera

  -  0000-00-00 00:00:00
fryseegnet