Hyldeblomstsaft, råsyltet

Hyldeblomstsaft, råsyltet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kolde drikke

Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : GitteRM

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
40 skærme hyldeblomster, pæne og store i blomst.
2 hele citroner (økologiske) skyllet og skåret i kvarte - hvorpå noget af saften presses ud.
80 g.citronsyre.
1 l.koldt, kogt vand.
 
1 kg.sukker og 5 ml atamon pr. liter siet saft.
 
Opskrift:
Blomster, citroner, citronsyre og vand blandes sammen i ovenstående rækkefølge (1-4), og skal stå i 2-3 dage, med omrøring 3-6 gange dagligt.

Vent med sukker og atamon til efter saften er siet.

Saften skal stå et køligt sted, og gryderne/krukkerne skal være dækket til.

Herefter sies blandingen i et viskestykke eller lignende og får lov at afdryppe. Der må IKKE presses saft ud.

Saften måles, og der tilsættes 1 kilo sukker og 5 ml atamon pr. liter.

Rør af og til, og skum af. Når sukkeret er opløst, hældes saften på rene, atamonskyllede flasker.

Grundopskriften ganges op til den ønskede mængde.

Tips:

Denne saft er fremstillet ved hjælp af råsyltning. Det betyder, at væsken ikke på noget som helst tidspunkt skal varmes op. Man skal være omhyggelig med ikke at stille saften for varmt. Flaskerne står bedst i en kølig kælder eller i køleskab.





karakterer:
Opskriften er vist 5100 gange,
og udskrevet 102 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu