Søderhamns Græsk Madbrød

Søderhamns Græsk Madbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er Fryseegnet

Indsendt af : KIS

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 dl.vand
100 g.fuldkorns speltmel
6-700 g.hvedemel
1 pakkeøkologisk tørgær (eller alm)
1 tsk.salt
2 tsk.tørret basilikum
2 tsk.oregano
1 tsk.timian
1 tsk.salt og en smule peber
2 æg
2 dl.olivenolie
50 g.sorte oliven
100 g.soltørrede tomater
100 g.revet emmentalerost
1 dl.vand fra oliven
 
Opskrift:
Oliven skæres i halve og de soltørrede tomater skæres på tværs.

Det hele blandet grundigt sammen. Hvedemel tilsættes til konsistensen er rigtig.

Dejen sættes i en skål i køleskab i 2 timer med stanniol over.

Form brød eller lidt store boller og lad dem stå og hæve ved stue temperatur i 20 min.

Pensles med olie og strøs med friskkværnet salt

Bages i ovnen ved 200 grader omkring 20 min for bollerne og omkring 5 minutter længere for brødet.

Tips:

Skær evt. et snit i toppen af brød lige inden det sættes ind for at give et rustikt udseende.





karakterer:
Opskriften er vist 4327 gange,
og udskrevet 57 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu