Butternut Græskar Lasagne

Butternut Græskar Lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Grøntsager - Græskar

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 hel butternut græskar
8-12 lasagne-plader
1 ps. frossen spinat
200 g.fetaost
0.5 posecheddarost
1 ds.hakkede tomater
 Salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 Basilikum
 
Opskrift:
Butternut græskaret kan med fordel bages med i ovnen, når du laver en anden ret.
Giv den f.eks. 3/4-1 time ved 180 gr.
Den skal ligge i et fad, for når den bliver bagt, smatter den lidt ud.
Når den er bagt, kan man halvere den, og så kan fyldet skrabes ud, og kernerne kan kasseres.
Mosen gemmes så, til denne lasagne skal laves.
Tænd for en pande, og lad spinaten tø op på panden.
Tilsæt revet muskatnød, og tag den af varmen.
En dåse hakkede eller flåede tomater varmes i en gryde, og smages til med basilikum, salt, peber og evt. en skefuld eddike.
Lav så en lasagne i et fad med alle delkomponenterne.
Først fordeles lidt moset græskar i bunden.
Fordel så spinat ovenpå, og smuldr fetaost jævnt.
Suppler med revet cheddarost, og dæk så med første lag lasagneplader.
Alt efter bradepandens størrelse bygges der 2 eller 3 lag efter samme fremgangsmåde.
Efter det sidste låg af lasagneplader hældes tomatsovsen jævnt ud over hele overfladen.
Slut af med endnu en håndfuld cheddarost.
Bages i ovnen ved 200 gr. i ½-3/4 time.
Lasagnepladerne skal nå at blive ordentligt tilberedt.

Tips:

Retten smager sindssygt godt, og man savner slet ikke kød eller andet, men jeg kunne foreslå panerede rødspætter til, eller en grøn salat og noget ciabatta-brød.





karakterer:
Opskriften er vist 8118 gange,
og udskrevet 130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-25 21:57:00
Nem at følge, udmærket resultat. Vil dog mene at opskriften egner sig til 2 eller max 3 personer. Jeg brugte et fad ca. halv størrelse af et normalt lasagnefad og spiste halvdelen til aftensmad. (Uden salat, brød eller lignende ved siden af.)