Mørbradbøffer med sveskekompot

Mørbradbøffer med sveskekompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 svinemørbrad
10 stenfri svesker
2 spsk.sukker
 Peber
1 spsk.olie
10 g.smør
 Salt
1 løg
2 syrlige æbler
1 citron
0.5 tsk.timian
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Bed slagteren fjerne bimørbrad og afpudse svinemørbraden for sener. Skær mørbraden ca. 3 cm tykke skiver og dup bøfferne tørre med køkkenrulle.

Skær sveskerne i skiver, og kog dem i 2 dl vand tilsat sukker i 10 minutter.

Krydr mørbradbøfferne med peber, og brun dem 1 minut på en pande i en blanding af olie og smør ved god varme. Dæmp varmen til middel varme, og steg dem 3-4 minutter på hver side til de er netop gennemstegte. Tag dem af panden og hold dem lune under stanniol.

Skær løget tynde skiver og svits det et par minutter i det fedtstof der tilbage på panden. Skær æblerne både og tilsæt dem sammen med 1 tsk fintrevet citronskal, svesker, timian og 1/2 dl sveskevand, og lad det simre ca. 5 minutter. Hæld fløden ved og kog det lidt ind, til konsistensen er cremet. Hæld kompotten i bunden af et fad og anret bøfferne oven på.

Giv brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 11119 gange,
og udskrevet 256 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Retten er rigtig god. Mørbrad med svesker og æbler indeni har jeg lavet mange gange; men denne variation er en dejlig variation. Sammensætningen med svesker, løg, æbler og citron er meget genial, så retten kan anbefales - og er også fin som gæstemiddag.