Oksefrikadeller og krydret bulgur

Oksefrikadeller og krydret bulgur, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er ikke fryseegnet

Indsendt af : OJU

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Oksefrikadeller:
1.5 tsk.spidskommen
1000 g.hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
75 g.finthakket løg
400 g.hytteost
2 æg
4 spsk.hvedemel
 
 Krydret Bulgur:
5 dl.grønsagsbouillon
5 dl.appelsinjuice
320 g.grov bulgur
100 g.finthakkede løg
1 hel kanel eller stødt efter behag
3 tsk.groft salt
250 g.friske grønne asparges i ca. 3 cm stykker
5 dl.kogende vand
200 g.tørrede abrikos i strimler
0.5 dl.plukket bredbladet persille
25 g.smør
 
Opskrift:
Oksefrikadeller: Knus spidskommen i en morter eller hak det. Rør kødet med salt og peber i ca. 1 min. Tilsæt spidskommen og de øvrige ingredienser og rør farsen godt. Stil den tildækket i køleskabet gerne 1 time.
form frikadellerne lidt store og sæt dem på en bageplade med bagepapir, ind i ovnen på varmluft 190gr i 40 min



Krydret bulgur: Bring bouillon og juice i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt bulgur, løg, kanel og salt. Kog bulguren ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom aspargesstykkerne i en skål og hæld dem over med kogende vand. Lad aspargesene trække i ca. 1 min. og lad dem derefter dryppe af i en sigte. Vend asparges, abrikoser og persille i bulguren og smag til.


Ved serveringen: Anret den krydrede bulgur i et stort varmt fad og læg frikadellerne herpå.





Tips:

Tip: Grønne asparges kan ersattes af forårsløg, sukkerærter eller squash - i mindre stykker, eller suppleres med.





karakterer:
Opskriften er vist 7656 gange,
og udskrevet 121 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu