Risret a la Nordafrika

Risret a la Nordafrika, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er ikke fryseegnet

Indsendt af : Chubba

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.svinekød el. kylling/kalkun hakket
1 stilkbladselleri
1 løg
2 gulerødder
1 grøn peber
1 rød Snackpeber
1 spsk.olie
1 ds.hakkede tomater
 
1 kopbasmatiris
1 koprøde linser
 
1.5 tsk.Karry, stærk
0.5 tsk.spidskommen
0.5 tsk.kanel
 salt
1 stkfint malet oregano
1 fingerdrys tørret basilikum
2 tsk.stærk sambal oelek
 
Opskrift:
Ris og røde linser koges efter anvisningen.

En pande varmes godt op og der tilsættes 1 spsk Olie
Kødet brunes
Gulerødder, løg og bladselleri skæres i fine små max 1x1 cm stykker
Og kommes på den varme pande når kødet næsten er brunet.
Det svitses med indtil det begynder at tage farve.
Krydderblanding af kanel, karry og spidskommen blandes.
Peberfrugterne skæres i små tern og tilsættes – kort efter tilsættes krydderblandingen.
Efter et par minutter tilsættes et par spsk af risvandet. Og Dette får lov at simre i endnu et par min.

De hakkede tomater, sambal oelek, oregano og basilikum tilsættes og det koger 4-5 minutter. Smag til med salt og evt ekstra krydderblanding.
Til sidst tilsættes ris og linser og retten koger op i et par min.

Tips:

Retten kan evt tilsættes en dåse baked beans og/eller 1 lille håndfuld rosiner





karakterer:
Opskriften er vist 4042 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu