Spaghetti Bolognaise - af en slags

Spaghetti Bolognaise - af en slags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Marianne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
10 skiverpancetta eller bacon skåret i tern
 Grofthakkede nåle af en håndfuld frisk rosmarin
 Olivenolie
1 stort finthakket løg
3 fedfinthakket hvidløg
500 g.hk. oksekød (max. 14 %)
1.5 dl.rødvin (et stort glas)
1 tsk.tørret oregano
1 ds.hk. tomater (uden tilsat smag)
200 g.tomatpuré eller 1 lille glas finthakkede, soltørrede tomater
 Havsalt
 Friskkværnet sort peber
1 håndfuld frisk basilikum
500 g.tørret spaghetti
 Friskrevet parmesan
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 grader C. varmluft. Brug en stor gryde, der kan gå i ovnen.

Sautér pancetta/bacon og rosmarin gylden i lidt olivenolie i den meget varme gryde. Tilsæt løg og hvidløg og steg videre i 3 min., til det er blødt.

Vend oksekødet i og brun det. Når oksekødet er brunet hældes rødvinen i. Rødvinen skal koge en smule ind, hvorefter oreganoen, de hk. tomater og tomatpureen tilsættes.

Gryden bringes i kog, smages til med salt, peber oregano og evt. timian. Når bolognaisen koger, dækkes gryden til med bagepapir eller et låg og stilles i ovnen i 1½ time.

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken i rigeligt vand tilsat salt, når bolognaisen er ved at være færdig.
Dryp den af i et dørslag.
Vend friske basilikumblade i bolognaisen lige inden servering, anret med spaghetti og reven parmesan. Man kan servere en god grøn salat sammen med spaghettien.

Tips:

Sørg for at have rigelig spaghetti til denne ret, for den smager så godt, at alle vil have en ekstra portion.





karakterer:
Opskriften er vist 3092 gange,
og udskrevet 70 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu