Chili Con carne 16

Chili Con carne 16, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Christine

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.Hakket oksekød
1 stort løg
3 gulerødder
3 fedhvidløg
1 stor frisk chili
1 rød peber
1 grøn peber
1 håndfuld majs (frost eller dåse)
1 håndfuld grønne bønner (frost)
1 tørret chili (eller 1 tsk knust chili)
2 ds.hakket tomater (1 m. chili og 1 m. hvidløg)
2 ds.chili beans (Kavli's er bedst)
0.5 tsk.cayennepeber
1-2 spsk.spidskommen (eller efter behov)
1 Fond du chef oksekød
 salt
 peber
 Olie (raps eller oliven)
 
Opskrift:
Skræl og riv gulerødderne, rens pebrefrugterne og skær dem i mellem store tern, rens chili for kerner og snit fint, mas hvidløgene med knivbladet og hak groft, hak løget.

Kom olien i en stor gryde (7,5L), tilsæt løg og svits dem til de er gyldne. Tilsæt oksekød. Mens oksekødet svitser hældes væden fra chili beans i en blender sammen med de hakket tomater og blendes. Chili beans gemmes til senere brug.
Når kødet er færdigt tilsættes alle grøntsagerne og svitses med. Tilsæt de blendet tomater og de øvrige ingredienser (IKKE Chili beans.
Lad det hele stå og simre på lavt blus i 1-3 time tilsæt så Chili beans og smag til med salt, peber og evt. mere spidskommen til den ønsket chili con carne smag er der.
Lad det stå og simre yderligere 1 time.

Serveres med ris eller groft brød.


Tips:

Ønsket en stærkere chili con carne, kan du altid tilføje mere frisk chili eller cayenne peber. Jo længere tid retten står og simre, jo bedre bliver den. Husk at chili beans først skal i den sidste time. Velbekommen!!





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chili con carne

karakterer:
Opskriften er vist 9882 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-20 17:02:34
Glemte lige at der skal en pakke tørstegt bacon i lige inden servering.