Rabarberkompot rørt med græsk yoghurt

Rabarberkompot rørt med græsk yoghurt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Kompot

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.rabarber
1-1.25 dl.sukker
1 Vaniljestang
2 bægregræsk yoghurt
 
 Pynt:
30 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret og kornene fra vanillestangen. Damp kompotten ved lav varme 5-7 minutter, til rabarberne er møre og let udkogte. Tilsæt evt. 3 spsk vand, hvis kompotten synes meget tyk. Lad kompotten køle af, 10-15 minutter. Chokoladekrøller: smelt chokoladen over vandbad. Beklæd en bageplade eller anden plade, som kan få plads i køleskabet, med bagepapir. Lav et lille kræmmerhus af papir og kom chokoladen heri. Klip et lillebitte hul i spidsen og sprøjt chokoladen ud på bagepladen i kruseduller. Hvis man er lidt behændig, kan det også gøres ved at dyppe en teske i chokoladen og lade chokoladen dryppe på bagepapiret. Lad krøllerne stivne i køleskabet eller fryseren, 10-15 min. Ved servering fordeles rabarberkompot og græsk yoghurt i fire portionsglas, et par skefulde af hver ad gangen. Til sidst rører man lidt rundt i glassene, så kompot og yoghurt fordeles. Pynt med chokoladekrøllerne.

Bemærk:
hvis man ikke kan skaffe græsk yoghurt i bægre, kan man lade 1 l (sødmælks)-yoghurt dryppe af i en sigte beklædt med et viskestykke og placeret over en stor skål. Lad massen dryppe af 4-6 timer.





karakterer:
Opskriften er vist 18163 gange,
og udskrevet 487 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu