Stegt gråand med honningæbler

Stegt gråand med honningæbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand - stokand

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Else79

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 rensede gråænder (du kan købe dem på frost året rundt hos mange fiske- og vildthandlerne og friskplukkede i jagtsæsonen)
1-2 blomkålshoveder
50 g.smuttede mandler
3-400 g.små kartofler
2-3 madæbler
 Becel eller smør til bruning
 Lidt honning (til glasering af æblerne)
 Salt
 peber
 Evt.frisk eller tørret timian
 
 Sauce:
 Lidtstegesky fra ænderne
 Lidtportvin
2.5 dl.Milda Cremefine 7 % eller 15 %
1 spsk.ribs- eller tranebærgelé
 Salt
 peber
 
 Waldorfsalat:
1.5 dl.Milda Cremefine 19 % (til piskning)
1 dl.græsk yoghurt 2 % (drænet)
1.5 tsk.flormelis
20 blå stenfri vindruer
20 grønne stenfri vindruer
1 syrligt æble (fx Granny Smith)
2 stilkeblegselleri
1 skiveknoldselleri
50 g.valnøddekerner
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Rens gråænderne for fjerester, blod og evt. rester af indvolde. (Bruger du frosne gråænder skal du lade dem tø op i køleskabet i løbet af et døgn)

Krydr godt med salt og peber ind- og udvendigt og lad dem hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time

Opvarm en stor steggryde og brun gråænderne godt på alle sider – evt. hver for sig, hvis det kniber med pladsen i gryden

Når ænderne er brunede, skruer du ned for varmen og lægger låg på. Herefter skal du vende ænderne hyppigt, så de får jævn varme på alle sider

Ænderne skal stege i ca 1 time, hvis du vil have kødet mørt og let rosa i farven

Rens blomkålen og del den i små buketter, som du koger i 1-2 min. i letsaltet vand. Køl dem af, så de beholder sprødheden

Rens kartoflerne og kog dem i saltet vand i ca. 10 min

Når ænderne er møre, tager du dem op af gryden og lader dem hvile i ca. 10 min

Tag lidt af andefedtet fra gryden på en pande og vend kartoflerne heri. Drys med lidt salt, peber og evt. lidt timianblade

Del æblerne i 1/8 og fjern kernehuset

Brun æblestykkerne på en pande i lidt af andefedtet, krydr med salt og lidt peber og tilsæt 1-2 spsk honning til glasering af æblestykkerne

Hak de smuttede mandler groft og rist dem i lidt Becel eller smør. Tilsæt de sprøde blomkålsbuketter, krydr med lidt salt og peber og rør det hele rundt på panden, til det får lidt farve (må ikke branke)

Sigt lidt af stegeskyen fra ænderne i en lille gryde. Kog skyen op, tilsæt lidt portvin, salt og peber og pisk 2½ dl Milda Cremefine i saucen – og til sidst en skefuld ribs- eller tranebærgelé

Del hver gråand i halve. Skær låret og brystet fra skroget og anret dem på varme tallerkener sammen med de glaserede æbler, mandelristet blomkål og stegte kartofler

Server saucen i små skåle eller glas på hver tallerken

Pynt til slut med den friske Waldorfsalat

Waldorfsalat
Pisk 1½ dl Milda Cremefine 19 % til en lækker og fyldig skum

Vend forsigtigt ca. 1 dl græsk yoghurt 2 % (drænet) i skummen og tilsæt 1½ tsk. flormelis

Del ca. 20 blå og 20 grønne vaskede stenfri vindruer i halve. Tag nogle af druerne fra til pynt

Skræl det syrlige æble, fjern kernehuset og hak æblet i meget fine tern eller riv det groft på et rivejern

Rens 2 stilke blegselleri og hak dem meget fint

Rens 1 skive knoldselleri og hak den meget fint

Tag nogle af de hele valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft

Vend nu de halverede vindruer, hakket blegselleri, selleri, æble og valnøddekerne forsigtigt med lidt salt og peber i den luftige skum

Anret den fedtfattige Waldorfsalat på tallerkenerne og pynt med lidt druer og hele valnøddekerne eller server salaten for sig i en skål.

Tips:

Opskriften på Waldorfsalat er i denne udgave markant mindre fed end andre traditionelle opskrifter, som er baseret på piskefløde og mayonnaise.

Du kan uden problemer opbevare Waldorfsalaten i køleskabet i et par dage, og den smager også herligt til alle andre vildt- og stegeretter.





karakterer:
Opskriften er vist 7473 gange,
og udskrevet 158 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu