Havregrynsboller 06

Havregrynsboller 06, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Lonem

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 dl.A38
3 dl.vand
50 g.gær
1 spsk.salt
1 spsk.sukker
1 æg
150 g.grovvalsede havregryn
500 g.hvedemel
 
1 æg til pensling og havregryn til drys
 
Opskrift:
Hæld A38 og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg.

Rør først havregryn og bagefter melet i væsken og rør til den har en grødlignende konsistens.

Dæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.

Fordel dejen i 12 klatter på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket ved stuetemperatur i ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys havregryn over. Bag bollerne i en ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.


Tips:

Bollerne får en lidt hård skorpe og er bløde indeni og kan bruges til næsten alt. Velegnet til frysning.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Havregrynsboller

karakterer:
Opskriften er vist 5903 gange,
og udskrevet 87 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu