Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kogt laks med citronsauce

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk

Laksefilet uden skindKilde : Hjerting laks

Indsendt :

Kogt laks med citronsauce, billede 4 Kogt laks med citronsauce, billede 1 Kogt laks med citronsauce, billede 2 Kogt laks med citronsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.laksefilet uden skind
 
 Kogelage:
7.5 dl.vand
1 løg
1 dl.hvidvin
1 laurbærblad
4-6 hele peberkorn
1 spsk.salt
 
 Citronsauce:
5 dl.kogelage
1 citron
1 limefrugt
2 spsk.hvedemel
4 æggeblommer
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
1200 g.kartofler
400 g.fine ærter (frosne)
 


Opskrift:

Lav kogelagen ved at hælde vandet i en stor gryde eller fiskegryde. Skær løget i kvarte, og læg det i vandet sammen med vin, laurbærblad, peberkorn og salt.

Læg fiskefileterne i gryden med kogelagen, og bring herefter vandet i kog. Kog fisken i 30-45 minutter. Læg fisken på et fad, og hold den varm (under låg eller sølvpapir). Si kogelagen op i en skål, og gem den til soucen.

Sæt imens kartoflerne over at koge i letsaltet vand.

Lav citronsaucen ved at presse citronen og limefrugten til saft. Bland kogelage, hvedemel, æggeblomme og halvdelen af cirtussaften i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under piskning, og smag til med salt og peber og resten af citrussaften.

Kog de fine ærter efter anvisning på pakken.

Servér laksen med kartofler, citronsaucen og de lune ærter til.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (34 stemmer)

Opskriften er vist 89570 gange,
og udskrevet 2480 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2010-09-06 10:06:19
I stedet for kartofler til , så prøv at kog noget frisk pasta, lidt fløde i sovsen , og hæld sovsen over og del laksen i mindre stykker og kom det hele i en stor skål . og server (: Så har du laks og pasta i fløde-citronsovs MUMS!

  -  2008-01-21 21:46:36
Ka du så tage nogle mere appetitlige fotos, Permand - og arbejde lidt me dmad-stylingen :-) man får ikke lyst til at sætte tænderne i de retter der...

zoya  -  0000-00-00 00:00:00
Filetterne dampes max. 7-8 min - og lagen må KUN simre - ellers er det som at servere viskelæder

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Vil give Jytte ret i at 30-45 min er for lang tid, og så syntes jeg også at 1 spsk. salt i kogelagen er for meget, måske 1-2 tsk. var nok.

Jytte Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
fisk skal da kun dampes højst 10 mn

Lars  -  0000-00-00 00:00:00
Istedet for kartofler kan man prøve med frisk pasta, smager også kanon!

Kirsten Petersen  -  0000-00-00 00:00:00
Meget god opskrift... Smager godt en sommeraften, men prøv i stedet for laurbærblade, at bruge lidt frisk bacilikum.... det er kanon

Martin poulsen  -  0000-00-00 00:00:00
Meget god men prøv i stedet for æter bønner......