Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Indbagt laks i lime-flødespinat

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk

Laksefilet uden skindHøjtid: Nytår

Kilde : Hjerting laks

Indsendt :

Indbagt laks i lime-flødespinat, billede 4 Indbagt laks i lime-flødespinat, billede 1 Indbagt laks i lime-flødespinat, billede 2 Indbagt laks i lime-flødespinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
4 plader Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
    1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
500 gram Helbladet spinat, dybfrost
1 Lime, saft og skal heraf
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Optø spinaten. Dette kan gøres ved at dampe den i en si, hvis man skal skynde sig. Press spinaten fri for væde.

Kom lidt smør på en pande og damp spinaten et par minutter.

Drys mel på spinaten og tilsæt piskefløde og kog et par minutter til sovsen har en ret tyk konsistens. Kom saft og fintreven skal af lime og smag til med sukker, salt og peber.

Stil spinaten til afkøling, den skal være hel kold inden den lægges på butterdejen, da denne ellers smelter.


Gnid fisken i salt og skyl den, dup derefter med køkkenrulle. Skær fisken i passende stykker, så de kan ligge i butterdejen.

Rul butterdejspladerne ud i kvadrater på ca. 20 X 20 cm. Læg spinatblanding i bunden og så fisk. Pensl kanterne med æg og saml butterdejen om fisken. Vend butterdejspakkerne og sæt dem på en smurt plade, giv butterdejen nogle ridser på skrå og pensel med æg.

Bag dem i oven i 20-25 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (152 stemmer)

Opskriften er vist 237995 gange,
og udskrevet 11367 gange.


Energi:
KJ total 10393 (2474 kcal)
KJ pr. Pers. 2598 (618 kcal)
Vægt ialt 1541 gram
Vægt pr. Pers. 385 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 674 KJ (160 kcal)
Protein 11.4 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 2.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Beth  -  2017-02-15 12:16:00
Fulgte anvisningen på laksefilet og butterdej. Men brugte en pakke flødestuvet spinat fra dybfrost. 450 gram. Tøede den op, lagde den i bunden af dejen, derefter laksen. Ingen lime. Smagte vidunderligt. Kan genopvarmes dagen efter, HVIS der er noget tilbage.

  -  2016-10-03 14:59:40
For guds skyld put nogle rejer i!

Prøv også med torsk  -  2016-01-28 19:41:29
Har prøvet både med laks og torsk. Super godt begge dele. Dog undlod jeg skallen af lime, da jeg finder den lidt for gennemtrængende. Man behøver ikke mere end en god salat til fx ceasar salat. Børnene var meget tilfredse.

Jane  -  2013-07-24 19:30:28
Virkelig lækker og superhurtig ret. Også fin som let ret med salat om sommeren

Joakim  -  2012-11-08 16:26:22
Let at lave jeg kunne og jeg er 13 og ikke en stor kok den smagte også dejligt

[email protected]  -  2011-08-10 08:58:09
Jeg har prøvet opskriften og synes det er synd at tilsætte lime saft til spinaten. Det tager helt smagen af spinat, som i sig selv smager godt.

Grønland Helene Andersen  -  2010-04-22 17:27:57
Istedet for hummersuppe serverede jeg pasta i fløde med chili og lime.

T.Kobstrup, aabybro  -  2009-07-05 15:57:01
med hensyn til temperatur, 20-25 min i ovn ved 190-210 gr.er det alm, ovn eller varmluftovn??

Per  -  2009-05-23 20:48:18
Til hummeraucen kan bruges opskriften på hummersuppe som koges ind eller jævnes med en smørbolle.

  -  2009-05-21 22:31:29
hvordan laver man den hummersovs som er på billedet? fik dette på en restaurant og yums vil gerne prøve at lave med hummersovsen til også:-)

Per  -  2009-01-24 18:04:17
På billedet har vi serveret pakkerne med hummersauce og safranris

Helene  -  2008-05-07 13:44:24
Rigtig god opskrift. Tilsatte ost i spinaten, det blev den ikke ringere af..

¤¤¤¤¤  -  2007-10-22 16:09:24
Er normalt ikke til fisk men MUM!!! og så er det bare så nemt at lave, er overhovedet ingen ørn i et køkken men alligevel bliver det bare SÅ godt.. Så fik man også lige imponeret kæresten og familien ;):P serverede med en halv lime til hver, da nogle af os godt kan lide det mere surt end andre;)

Morten Leth  -  2007-05-10 14:43:48
Rigtig lækker opskrift. Jeg synes dog man skal være påpasselig med for meget lime.

Jette  -  2007-02-11 16:47:33
Yderst lækkert. Og utrolig mættende. Havde heller ikke problemer med at butterdejen ville smelte.

Maria Hillerød  -  2007-01-14 00:16:19
Har hørt hos fiskemanden at man kan bruge ost ( en mild naturligvis ) til at gøre saucen tykkere - vil tro den få bechamel konsistens ( skal vidst bare ikke smage for kraftigt af ost ;)

lone  -  0000-00-00 00:00:00
læg pladerne på bagepapir direkte på bagepladen, så går det aldrig galt

Annette  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig Lækker lavede ½ portion og brugte den som forret

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækkert, børnene på 5 og 7 spiste så de var ved at revne, havde lavet hollandaise sovs til. De kogte kartofler var helt overflødige. Jeg kan kun anbefale det, det er for lækkert.

Pia Jørgensen  -  0000-00-00 00:00:00
Yderst lækkert, kan med glæde anbefale den til andre. Jeg tilsatte dog fin hakket aspargs. Mums..

Claus Bjørn  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig ret - kan anbefales, da den er let og samtidig med en vidunderlig smagsfylde

Kasper Virklund  -  0000-00-00 00:00:00
Yderst delikat spise, som henrykkede både mine forældre og svigerforældre. Kan absolut anbefales.