Fasanbryst med sovs og kartoffel/pastinak mos

Fasanbryst med sovs og kartoffel/pastinak mos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasan diverse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ??

Indsendt af : Mosegrisen

Indsendt :      Red :
Fasanbryst med sovs og kartoffel/pastinak mos, billede 4 Fasanbryst med sovs og kartoffel/pastinak mos, billede 1 Fasanbryst med sovs og kartoffel/pastinak mos, billede 2 Fasanbryst med sovs og kartoffel/pastinak mos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 fasanbryst med ben
2 løg
150 g.bacon i tern
1 æble
150 g.tranebær
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Sovs:
1 spsk.hvedemel
5 dl.fløde
2 spsk.ribsgele
 kulør
 
 Mos:
500 g.kartofler
500 g.pastinakker
2 spsk.smør
2 dl.mælk
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kartofler og pastinak skrælles og koges. husk at komme salt i vandet.

Løg og bacon skæres i fine tern og sauteres på en pande.
når løg er begyndt at blive gennemsigtige, skrues der lidt op for panden, fasanen krydres med salt og peber og lægges i panden med kødet nedad.
skræl æblet og skær det i mundrette tern. Kom disse i panden sammen med tranbær (friske eller fra frost) og lad det stege med. Tilsæt en go klat smør eller margarine og lad det simre i ca. 10 minutter.

Tag panden med fugl og tilbehør af varmen og dæk panden til med stanniol.


Fedtstoffet fra panden hældes over i en gryde (det er okay hvis der ryger lidt fyld med)
tilsæt hvedemel og kom fløde ved lidt ad gangen mens du pisker (man kan bruge halv mælk, halv fløde, kun mælk eller kartoffelvand og fløde). Tilsæt ribs gele.
Lad det koge sig tyk under omrøring og smag til med salt, peber og ribsgele.

Mos:
Hæld vandet fra kartofler og pastinak og mos disse med smør og mælk. til konsistensen er som ønsket.
Smag til med salt og peber.

Hele herligheden servers varm med bacon-løg-bær-æble blandingen ved siden af og evt. en klat æble eller ribs gele. og lidt surt hvis man er til det.





karakterer:
Opskriften er vist 31407 gange,
og udskrevet 544 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu