Sambusi 02

Sambusi 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ramla

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
300 g.hvedemel
 Vand
1 knsp.salt
 
 Fyld:
500 g.hakket oksekød
1 stort løg
2 stykker forårsløg
2 tsk.karrypulver
0.5 tsk.salt
 Evt.chili – efter behov
 
 Melklister:
50 g.hvedemel
 Lidtvand
 
 Olie til friturestegning
 
Opskrift:
Dejen

Mel, vand og salt blandes sammen i en skål og æltes sammen til dejen bliver fast.

Dejen deles op i 4 lige store boller.

Hver bolle rulles lidt ud.

Herefter hældes der lidt olie ud på hver ”pandekage”, og olien smøres ud på
”pandekagerne”, så de er helt dækket med olie.


To pandekager lægges oven på hinanden(så vi nu har 2 ”2-lags-pandekager”)

De dobbelte pandekager rulles ud så de bliver store og flade. Hvis hjørnerne er skæve, skæres de, så pandekagen har runde hjørner.

Hver pandekage skæres ud i fire.

Stykkerne sættes på en pande uden olie, og de varmes lidt, så de ikke er klistrede længere, og så man kan hive
hvert stykke fra hinanden, så det bliver til to tynde skiver.

Melklister gøres klar. Det laves ved at blande lidt mel med lidt vand

Hvert stykke foldes sammen med melklister ved at smøre lidt melklister på en side.

Stykkerne foldes nu sammen, så de danner et kræmmerhus.

Fyldet

Kødet steges i en gryde indtil det er frigjort for vandindhold.

Imens kødet er ved at stege, hakkes løget og forårsløgene i små stykker, og hældes i en skål.

Når kødet er helt tørt, tilsættes salt og karry.

Hæld det varme kød i skålen med løg og forårsløg, og bland det godt sammen.

Nu hældes fyldet i kræmmerhusene.

Nu lukkes kræmmerhusene ved hjælp af melklistret.

Sambusierne frituresteges nu i en gryde med en masse olie.


Bon appétit !! :)





karakterer:
Opskriften er vist 11186 gange,
og udskrevet 88 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu