Bolognaise

Bolognaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 personer

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : martin bp

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hakket oksekød
50 g.bacon i tern
1 stort løg i tern
2 fedhakket hvidløg
1 gulerod i små tern
1 tsk.revet citronskal
1 laurbærblad
1 dl.persille hakket
1 dl.frisk basilikum hakket
2.5 dl.rødvin
70 g.tomatpure konc.
1 ds.hakkede tomater
 salt
 peber
 
Opskrift:
Svits bacon gyldent ved god varme. Skru ned for varmen og kom løg ved og svits til løget er gennemsigtigt, ikke brunt. kom gulerødder ved og svits yderligere 2 min. Tilsæt hakket oksekød og rør til det har delt sig og skiftet farve. Tilsæt persille, basilikum, citronskal, laurbærblad, rødvin, tomatkonc. og flåede tomater.
Når det koger, skal gryden på det mindste blus man har. Simrer i 3-4 timer.
Smag til med salt og peber inden servering


Tips:

Den lange kogetid er vigtig for smagen. Hvis man aldrig har prøvet at langtidssimre bolognaise, har man aldrig lavet den rigtigt! Så prøv det nu!!





karakterer:
Opskriften er vist 15863 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-04-06 10:54:37
Jeg plejer at komme fintsnittet blegselleri også. Det gi'r en hammer god smag, og du har fuldstændig ret i at man skal langtidskoge sin Bolognaise, det får ALLE smagene frem, men vent med basilikum til allersidst, ellers bliver de triste at se på, og smager er meget mere intens når det kommer i lige før servering :-)

  -   2010-08-23 18:57:40
Lækker opskrift:) Jeg erstattede dog persillen med timian da jeg ikke lige havde persille på lager. Men den var en succes, selv for min 11-årige fætter som ellers sorterer alle slags grøntager ud af al mad ;)

  -   2010-07-26 20:19:30
Verdens bedste kødsauce Martin BP!