Dampet hellefiskfilet i brun fiskefumet

Dampet hellefiskfilet i brun fiskefumet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :     

Ingredienser:
1 stk.hellefiskfilet pr. person (ca. 150 g)
 salt
 hvidvin
 
 fiskefumet:
2 fedhvidløg
1 porre
1 løg
1 gulerod
2 peberkorn
1 laurbærblad
2 spsk.konc. tomatpure
2 dl.rødvin
2 dl.fiskefond
 salt
 smør til montering
 
Opskrift:
Rens og findel alle urterne. Sauter dem af i olie. Tilsæt krydderier, rødvin og fiskefond. Lad det koge for svag varme ca. 30 min. Si fumeten og mål den op. Der skal til denne ret bruges 6 dl. Resten fryses ned til senere anvendelse. Reducer de 6 dl til det halve. Skær evt. hellefisken i mindre stykker. Drys lidt salt over den og stænk den med vin. Damp den i ovnen ved ca. 200 grader i 5 - 6 minutter. Mærk om den er færdig ved at trykke let på siden af fileten, den skal mærke en anelse blød uden at være slap. Lad den trække, mens saucen færdiglaves. Pisk smør i saucen til den tykner, så må den ikke koge længere. Smag til.

Server fileten med vilde ris og solsikkespirer vendt et kort øjeblik i lidt smør.





karakterer:
Opskriften er vist 11107 gange,
og udskrevet 246 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu