Hellefisk med grøntsagsmos og dild

Hellefisk med grøntsagsmos og dild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.hellefiskfilet
 citronsaft
 salt
 peber
1 dl.vand
 
 Grøntsagsmos:
600 g.kartofler
400 g.Knoldselleri
1 dl.mælk
30 g.margarine
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 
 Sauce:
30 g.margarine
3 spsk.mel
2 dl.fiskebouillon incl. væden fra fadet
2 dl.mælk
1 dl.fløde
2-3 spsk.Dijonsennep
3 spsk.hakket dild
 salt
 peber
1 æggeblomme
1 dl.reven ost
 
Opskrift:
Kartofler og knoldselleri rengøres og koges ca. 20 min. Vandet hældes fra, grøntsagerne moses, mælk og margarine tilsættes. Smages til med salt og peber og muskat. Fisken skæres i mindre stykker, dryppes med citronsaft og drysses med salt og peber. Vand hældes ved, og fisken dampes i ovnen ca. 10-15 min. ved 200 grader.

Sauce:
Margarine smeltes, og mel tilsættes. Fiskebouillon og mælk røres i. Det koger i 2-3 min. Fløde, sennep, dild, salt og peber røres i sammen med æggeblommen. Kartoffelmosen sprøjtes (sprøjtepose) i fadet langs med kanten. Saucen hældes over fisken, og der drysses med reven ost. Fadet sættes i ovnen i ca. 5-7 min. ved ca. 250 grader, til overfladen er gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 11088 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-02-01 19:15:38
Ganske lækker ret. Saucen er meget delikat. Retten vinder IKKE ved at man blander saucen og kartoffelmosen - disse bør (efter min mening) holdes hver for sig.