Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Wienerschnitzel med klassisk tilbehør

Antal: 1 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød

KalveinderlårFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Manja Madsen

Indsendt :

Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, billede 4 Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, billede 1 Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, billede 2 Wienerschnitzel med klassisk tilbehør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 g.wienerschnitzel af kalveinderlår
 
 Panering:
10 g.Hvedemel
1 æg
10 g.Rasp
 
35 g.Smør til stegning af kød
1 skivecitron
20 g.Kapers
2 Ansjoser/benløse sild/sardeller
5 g.Høvlet peberrod
 
130 g.Kartofler
10 g.Smør stegning af kartofler
70 g.Ærter
20 g.Smør til sovs
 


Opskrift:

Skræl kartoflerne og kog dem 15 min. til de er næsten møre. Lad dem køle af. (Skyld eventuelt med kold vand).


Imens kartoflerne koger laves "drengen". Skær en citronskive, læg kapers, høvlet peberrod og til sidst to ansjoser på.

Bank kødet med en kødhammer. (det gør kødet mere mørt og sikrer at det er lige tykt alle steder). Panér kødet, først i mel, æg, til sidst rasp.

Skær kartoflerne ud i passende stykker (evt. kvarte). Steg dem i lidt smør på en varm pande ca. 5 min. til de får en pæn gylden farve.

Varm en pande godt op med smør, vent til det har bruset af og steg kødet 3-4 min på hver side, afhængigt af tykkelsen. Krydr med salt og peber.

Kom en ny klat smør på den samme pande og brus af. Dette udgør smørsovsen.

Til sidst blancheres (koges) ærterne 2-3 min i letsaltet vand.

Tips:

"Drengen" (citronskiven) serveres oven på kødet, men kan selvfølgelig undlades.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (65 stemmer)

Opskriften er vist 110199 gange,
og udskrevet 2154 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Lise  -  2017-06-14 18:16:22
Der hører ikke smørsovs til Wienerschnitzel!

ALM  -  2011-08-10 16:25:17
Lækkert! Vi tilføjer altid sauce til , smørsauce eller grøn peber sauce fra Knorr. Vi skifter mellem smørstegtekartofler med brasede kartofler med bacon, løg og paprika.