Grissini (italienske brødstænger)

Grissini (italienske brødstænger), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Pernille

Indsendt :     

Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.lunkent vand
6 dl.hvedemel
2 tsk.salt
5 spsk.sesamolie eller olivenolie
2 spsk.sesamfrø
 
 Drys:
 Sesamfrø og eller havsalt
 
Opskrift:
Opløs gæren i det lunkne vand og rør halvdelen af melet i.

Bland salt og olie i.

Rør resten af melet i og ælt det til en let dejkonsistens. Hvis dejen virker for blød, så tilsæt lidt mere mel.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 20 min.

Sæt ovnen til 200 grader.

Del dejen i 2 stykker og rul den ud til ½-1 cm tykkelse (en firkant på ca 20 20 cm)

Brug rigeligt med mel på bordet og på kagerullen, så dejen ikke hænger fast.

Pensl med vand. Strø sesamfrø og eller salt over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger. Det gøres nemt med en pizzaskærer.

Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i yderligere 10 min.

De bages i ovnen i ca 20 min til de er gyldne.

Hvis dine grissini ikke er helt sprøde, så kan de efterbages i ovnen. Sluk for varmen og åben lugen, så tørrer de hurtigt.

Tip:
Du kan lave mange varianter af dine grissini - prøv fx at udskifte: 2 spsk sesamfrø med 2 tsk tørret rosmarin, 6 dl hvedemel med 4 dl hvedemel og 2 dl grahamsmel. Skal således kun drysses med salt.










karakterer:
Opskriften er vist 36368 gange,
og udskrevet 938 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-05 14:49:38
Hvor lang tid kan g Grissiner gemmes i flere dage eller kan de fryses

  -   2016-07-16 09:54:36
det smager meget godt

  -   2012-12-02 23:06:02
fantastiske

  -   2009-09-11 10:11:59
Det er de bedste brødstænger jeg har smagt...(: