Hvid labskovs med okseribber

Hvid labskovs med okseribber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Hvid labskovs med okseribber, billede 4 Hvid labskovs med okseribber, billede 1 Hvid labskovs med okseribber, billede 2 Hvid labskovs med okseribber, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.okseribber
3 løg
 Salt
 
20 Peberkorn
4 laurbærblade
 
1000 g.kartofler
 
 Pynt:
 Purløg
 
 Tilbehør:
 Smør
 Rødbeder
 
Opskrift:
Kødet skæres i tern på 2-3 cm som sættes over i rigeligt vand og koges op. Hældes i en sigte og skummet skylles grundigt af.

Sættes over igen sammen med løg i tern med vand så det lige dækker. Salt tilsættes, samt peberkorn og laurbærblade, i en krydderipose evt. et kaffefilter snøret med kødsnor. Koges til kødet er mørt ca. 1½ time. Tilsæt ekstra vand undervejs, når kødet er mørt skal vandet lige knapt dække. Når kødet er mørt tages krydderiposen op.

I en anden gryde koges kartofler i tern, de moses let inden de hældes i gryden med kød og kogevand, det hele røres sammen.

Retten kan pyntes med klippet purløg og med en klat smør, og rødbeder ved siden af, samt evt. rugbrød.

Tips:

Okseribbe er det kød der sider mellem ribbenene på f.eks højreb, der kan også sagtens bruges andre stykker okse. f.eks. skank.





karakterer:
Opskriften er vist 10406 gange,
og udskrevet 93 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu