Grovboller/Kerneboller

Grovboller/Kerneboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
500 g.Hvedemel
250 g.Grahamsmel
100 g.Solsikkekerner
100 g.Sesamfrø
50 g.Groft hakkede nødekerner
5 dl.Vand
3 spsk.Olie
50 g.Gær
2 tsk.Salt
2 tsk.Sukker
 
Opskrift:

1. Rør gæren ud i det lune vand. Tilsæt melet og de øvrige ingredienser, og ælt det hele godt sammen.

2. Lad dejen hæve til dækket og lunt i ca. 30 minutter.

3. Slå dejen sammen, rul den ud til en pølse. Del dejpølsen i 16 lige store stykker og form dem til boller.

4. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efter hæve til dækket og lunt 30-40 minutter.

5. Forvarm ovnen til 220 grader (varmluft 200 grader) mens bollerne hæver og bag dem på midterst rille i 20-25 minutter.


Tips:

Grovbollerne engner sig fint til frysning. De kan hurtigt tøs op i mikrobølge ovn. Du kan også lave 30 små boller. Bare bag de små boller i ovnen i 10-12 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 33130 gange,
og udskrevet 714 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-21 18:45:55
De er skønne....