Fondue bourguignonne

Fondue bourguignonne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyndsteg

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Sauce:
250 g.mayonnaise
5-6 spsk.tomatketchup
2 spsk.mælk el. fløde
 salt
 friskkværnet peber
 lidt engelsk sauce
1-2 spsk.cognac
 
 envidre:
6-800 g.okse- eller tyndstegsfilet
7.5 dl.olie
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Rør mayonnaise, tomatketchup og mælk eller fløde sammen Smag saucen til med salt, peber, engelsk sauce og cognac.

Skær kødet store terninger på ca. 2 cm.

Varm olien op i en gryde på komfuret. Hæld olien i fonduegryden og sæt den på rechauden.

Sæt et stykke kød på fonduegaflen og stil den ned i den varme olie. Stegetiden afhænger af, hvor rødt kødet skal være.

Tag kødet af fonduegaflen og krydr med salt og peber eller dyp kødet i saucen.

Som tilbehør kan man vælge en til flere saucer, dip, salater og brød.

Tips:

Man kan bruge andet lkød, fx lammefilet, svinemørbrad, kylling- eller kalkunbryst.





karakterer:
Opskriften er vist 33503 gange,
og udskrevet 782 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-12-27 13:01:56
Som stor tilhænger af Fondue, skal der mindst 4 helst flere dressinger til. Derudover, servere jeg altid, en skål med syltet fersken og pærer til, da det tager den lidt 'fede' smag af olien. Der udover skal der være en skål med små syltede argurker og perleløg. Laver altid en aioli dressing, en dressing af mayo/creme fraiche og ravigotte, en chili mayo og så en dressing a la Café beurre de Paris. Så små matchstik pommes frites eller hasselbalch kartofler. Og ej at forglemme cocktail pølser i bacon svøb. Velbekomme.

  -   2007-12-29 19:40:38
Sven og Louise Jeg synes i selv skulle tage at give opskriften på jeres fonduer. Hvad er det lige Svend der mere hører til? og Louise, kunne du ikke give opskrifterne på de gode dressinger? Hilsener Ket222

  -   2005-01-01 01:01:01
En noget tynd omgang efter min mening, Der hører som minimum 3 forskellige dressinger til, f.eks. Krarrycreme, hvidløgscreme, kold bearnaise. Det er ligeledes et must at have mere end 3 forskellige typer kød, samt svampe og andet der kan dyppes. Ovnkartofler er yderligere et uundværligt tilbehør!

  -   2005-01-01 01:01:01
I Svejts ville man nok mene, at det er en noget mager fondue. Her hører der mange flere ting til.