Søs' Rugbrød med surdej

Søs' Rugbrød med surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Hornbek

Indsendt :     

Ingredienser:
 1. dag:
6 dl.lunken vand
1 spsk.salt
1 kopsurdej
285 g.skårne Rugkerner
60 g.Groft Rugmel
200 g.Hvedemel
50 g.Hørfrø
50 g.Sesamfrø
 
 2. dag:
2 dl.lunken vand
400 g.Groft Rugmel
 
Opskrift:
Dag 1:
Ingredienserne blandes og hæver et lunt sted i 24 timer. Tildækkes med viskestykke.


Dag 2:
Ingredienserne blandes med dejen fra dag 1. Æltes rigtigt godt (vigtigt) 1 kop surdej tages fra til næste bagning (holdbarhed 5-6 uger. Derefter kommes det i smurt form- Står nu og hæver i 4 timer.

Pensles med olie inden det skal i ovnen. Bages ved 190 grader i 1 time 40 min. på nederste rille. Ovnen skal have rette temp. Fra starten.

Tages herefter ud af formen og bager videre i 20 min.

Når brødet er færdigt pensles skorpen med olie.





karakterer:
Opskriften er vist 11896 gange,
og udskrevet 378 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu