Amagerkager med karamelliserede pærer

Amagerkager med karamelliserede pærer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Linsedej:
300 g.smør
150 g.hasselnøddemel
190 g.flormelis
400 g.hvedemel
2.5 æg
 
 Karamelliserede pærer
3 spsk.honning
1 spsk.æbleeddike
1 tsk.stødt ingefær
3 pærer
 
 Pynt:
 lidtmørkt rørsukker
 hasselnøddemel
 
Opskrift:
Linsedej:
Smuldr smør, hasselnøddemel, flormelis og hvedemel sammen og saml dejen med sammenpiskede æg. Lad den hvile køligt mindst 2 timer.

Karamelliserede pærer:
Sæt en tykbundet gryde over mellem varme, tilsæt honning, æbleeddike og ingefær, og lad det boble op til karamel. Skær hele, udkernede pærer i grove tern, vend dem i honning-eddikeblandingen, og lad dem varme igennem. Køl af.

Rul linsedejen ud i ca. 3 mm. tykkelse. Tag en rund kageudstikker, eller den form du ønsker og stik så mange bunde ud som du skal bruge, der går to pr. kage.

Tag halvdelen af bundene, og placer dem på en bageplade med papir. Læg en skefuld pære i midten af hver kage. Du må ikke fylde for meget i.

Tag derefter de resterende bunde og læg dem på som låg. Tryk låget forsigtigt med en gaffel langs hele kanten af kagen.

Pensl låget med lidt æggeblomme, og drys med lidt rørsukker og hasselnøddemel.

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader C i 15-20 minutter, til de er gyldne og lidt sprøde.

Spis lune eller kolde

Tips:

Hasselnøddemel er blot fintblendede hasselnødder





karakterer:
Opskriften er vist 17381 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu