Biksemad a'la røget medister

Biksemad a'la røget medister, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Medisterpølse

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stk.hel røget medister
20 kartofler i alm. str.
1 løg
25 g.stegemargarine
100 g.ærter & majs
1 lille ds. tomatpuré
1 tsk.sød paprika
2 dl.grøntsagsbouillon
1 dl.kaffefløde 18%
 Majsmel sovsejævner
 Salt
 peber
1 knsp. cayennepeber
 Persille
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges ca. 20 minutter i letsaltet vand.
Når de er afkølede, skiveskæres de og lægges klar til senere.
Hak løget i tern, og svits det i en sauterpande sammen med den røgede medister, der er skåret i 5-10 mm tykke skiver.
Sørg for at medisteren bliver let branket, men undgå at forkulle løg og bacon.
Tilsæt stegemargarinen og hæld så skivekartoflerne ved, inden smørret bruser helt af.
Det hele vendes nu i ca. 5-10 minutter, så kartoflerne får lidt skorpe.
Tilsæt bouillon, fløde, tomatpuré og de resterende krydderier bortset fra persillen.
Tilsæt majs og ærter.
Sørg for at vende hele indholdet godt sammen, så der ikke opstår koncentrerede mængder af f.eks. puréen.
Retten skal herefter blot op at koge, så at der kan tilsættes en smule majsstivelse, og inden retten serveres, drysses der gavmildt med frisk hakket persille.

Tips:

Da det er biksemad med et islæt af svensk pølseret, har du uanede variationsmuligheder efter temperament. Prøv med perleløg, eller udelad væderne samt tomatpuréen, og brug i stedet kødrester fra dagen inden sammen med den røgede medister, så det bliver mere som rigtig biksemad. Til det formål råsteger jeg kartoffelskiverne, men så tager det næsten ½ time at stege dem gode, og så må løg og bacon først tilsættes efter ca. 20 minutter. Server evt. spejlæg, rødbeder, groft brød, diverse ketchup, engelsk sauce osv. til. Purløg er også rigtigt godt.





karakterer:
Opskriften er vist 13150 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu