Lækre fedt fattige boller der ikke bliver tørre

Lækre fedt fattige boller der ikke bliver tørre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 36 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Joan rasmussen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.lunken vand
3 dl.mælk
50 g.gær
2 æg (kan undlades)
2 tsk.salt
0.5 dl.olie
3 reven gulerødder
2 dl.havregryn
2 tsk.sukker (kan undlades)
2 store spsk. græsk yoghurt eller anden surmælks produkt
12 dl.hvedemel
 
 Evt. kerner 1 dl der er opblødte.
 Sætter gerne nogle kerner over aftenen før 0.5 dl kerner i 3 dl koldt vand.
 Du kan bruge rug hvede eller anden slags. Kun fantasien sætter grænsen.
 Eller evt en dl knuste valnødder
 
Opskrift:
Lun vand, mælk, smuldre gæren deri, tilsæt salt sukker, æg, olie og yoghurt. Pisk nu kraftig med mixeren
Kom så gulerødder evt kerner/ valnødder, og havregryn i.
kom melet i lidt efter lidt. Brug mixeren så længe den kan, håndælt derefter, til dejen er lind, så den lige slipper fingrene når den æltes,
Stil den dækkede dej ( her plejer jeg at komme dejen tilbage i skålen og komme den i en plastikpose. Det holder på fugten og gæren har bedre muligheder for at udvikle sig)

Form bollerne sæt dem på en bagepapirs belagt plade, og lad dem igen hæve i en 30 min.
(jo længre gæren får lov at virke jo bedre bliver bollerne)
Bag bollerne ved 175 grader i ca. 15 til 20 min. til de er gyldne og lydder hule når der bakes på dem.

Tip brug kun 25 g går og kom dejen i en stor plastpose også i køleskab til næste dag og bag dem. Det er jo dejligt med frisk bagte boller en søndag morgen. Så lav dejen om aftenen og bag om morgenen.
Jeg ønsker alle god god fornøjelse

Tips:

Det kan godt være der skal mere eller mindre mel. kommer meget an på melet og hvor store gulerødder man bruger.





karakterer:
Opskriften er vist 21251 gange,
og udskrevet 398 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-25 18:07:16
Jeg brugte MEGET mere mel end der stod i opskriften, og den var stadig meget klistret da jeg satte den til hævning, så jeg kunne ikke ælte den ordentligt....

  -   2011-02-16 15:09:37
Skal dejen være "våd" som til nogle typer af grovboller eller skal den være som andre gærdeje - smidig?