Flettet sesambrød 02

Flettet sesambrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Pernille

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.mælk eller vand
1 æg
2 spsk.olivenolie
1 tsk.salt
0.5 spsk.sukker
7-8 dl.hvedemel
 
 Pensling:
1 æg
 sesamfrø
 
Opskrift:
Smuldr gæren og opløs den i fingervarm mælk eller vand. Tilsæt 1 æg, olie, salt og sukker.

Rør melet i lidt ad gangen og arbejd dejen sammen til den slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

Arbejd dejen smidig på et bord og skær 1/3 fra. Del derefter hver dejdel i 3 stykker og rul dem ud til 30 cm lange dejpølser. Du får 3 store og tre mindre dejpølser.

Læg de store dejpølser ved siden af hinanden og flet dem sammen. Læg den færdige fletning på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den en anelse til.

Flet de mindre dejpølser på samme måde og læg den lille fletning oven på den store. Tryk fletningerne let sammen og lad brødet hæve tildækket et lunt sted i 20 min.

Pisk et æg sammen, pensl brødet, drys med sesam og bag det midt i en 200 grader varm ovn i 20-30 minutter.

Tips:

Tip: Sprøjt evt et par gange lidt vand i ovnen med en vandforstøver i løbet af de første 5-10 min af bagningen. Brødet puster sig flot op og bliver gyldent, hvis det får damp under bagningen.





karakterer:
Opskriften er vist 4917 gange,
og udskrevet 129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-09 14:10:37
Denne mængde ingredienser giver 1 brød