Linsesalat med yoghurt

Linsesalat med yoghurt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lisbet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.tørrede linser (grønne røde eller hvad man fortrækker)
1.5 Bouillonterning, grøntsag
1-2 fedhvidløg
 
5 dl.A38 yoghurt fromage frais eller græsk yoghurt
1-1.5 spsk.rødvinseddike
1 spsk.citronsaft
2 tsk.sukker
2 tsk.Dildspidser - eller en nævefuld frisk dild
0.5 tsk.paprika
 Salt
 peber
 Evt.1 spsk. grøn Tabasco
 
3-4 blade bladselleri - meget fintsnittet
1 rød peberfrugt - meget fintsnittet
0.5 rødløg - meget fintsnittet
 
Opskrift:
Kog linserne med bouillon og hvidløg i rigeligt vand (vandet skal stå fem cm over linserne) i 35 - 40 minutter. Bemærk at linser skal være faste - det er kedeligt, hvis de er smattede. Efter kogningen skylles linserne grundigt igennem i et dørslag - de skal ikke være alt for varme.

Bland yoghurt med de øvrige ingredienser til dressingen og smag til. Dressingen må godt være noget syrlig, da linserne suger megen eddike og salt til sig. Hak grøntsagerne og bland dem med linserne. Dressingen hældes over, så den står 1 - 2 cm under linser og grøntsager. Sæt den færdige salat i køleskabet en times tid - eller til næste dag. Salaten kan tåle et ophold på tre dage i køleskabet.





karakterer:
Opskriften er vist 15724 gange,
og udskrevet 289 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu