Medister med kartofler og rødvin

Medister med kartofler og rødvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Medisterpølse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : anton

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rødvinssauce:
2 dl.rødvin
2.5 dl.piskefløde
2-3 tsk.æble- eller ribsgelé
 Salt
 Jævning (meljævning Maizena el.)
 
 Kartofler:
1.5 kg.kartofler
 olie
 
 Medister:
500 g.medister
 
Opskrift:
RØDVINSSAUCE:
Put rødvinen i en gryde og bring den i kog. Lad den koge, til den er reduceret til ca. 1/3 af den oprindelige mængde. Dette fremhæver rødvinssmagen i saucen, samt fjerner alkoholen, da den fordamper.

Tilføj fløden og rør bland det grundigt. Fra dette punkt og resten af opskriften af må saucen ikke bulderkoge. Rødvinen og fløden giver tilsammen saucen dens karakteristiske rødlilla farve.

Tilføj herefter geléen og rør rundt under svag varme, indtil geléen er blandet fuldstændigt med saucen. Geléen giver saucen en kraftig, sød smag.

Smag til med salt. Saltsmagen lægger en dæmper på den søde smag og de giver tilsammen en formidabel smagsoplevelse.

Jævn saucen til den har en passende konsistens. Velbekomme!

KARTOFLER:
skræl kartoflerne
og sker dem ud i både. Læg dem på en plade og put olie ovenpå dem. læg dem så i ovnen i 20-25 min.

MÆDISTER:
Ta en kaserole og put olie på og steg den så på paanden





karakterer:
Opskriften er vist 8582 gange,
og udskrevet 130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-19 15:33:41
super duper lækker