Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Gullash med kartoffelmos og surt

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Skært oksekødOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Gullash med kartoffelmos og surt, billede 4 Gullash med kartoffelmos og surt, billede 1 Gullash med kartoffelmos og surt, billede 2 Gullash med kartoffelmos og surt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
    1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Smørbolle: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
    1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.


Opskrift:

Kødet skæres i tern på ca. 2x2 cm. Løget skæres i grove tern. Smør smeltes i en gryde, kød og løg brunes heri.

Tilsæt gulerødder i grove tern, tomatpure, paprika, salt og peber. Hæld vand på så det dækker. Bring gryden i kog og simrer retten til kødet er mørt, 1-1½ time.

Rør en melbolle af smør og mel og tilsæt lidt af gangen til saucen er tilpas jævnet. Tilsæt champignon i skiver og kog retten godt igennem.

Serveres med kartoffelmos.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (137 stemmer)

Opskriften er vist 445713 gange,
og udskrevet 6630 gange.


Energi:
KJ total 6964 (1658 kcal)
KJ pr. Pers. 1741 (414 kcal)
Vægt ialt 1303 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 534 KJ (127 kcal)
Protein 10.5 gram
Fedt 7.5 gram
Kulhydrat 5.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Gullash med kartoffelmos og surt

Helle Thomsen  -  2018-01-25 16:02:41
Hvad skal der ske med champignon’erne?

Sonja M.  -  2016-07-25 14:13:02
Super opskrift. Valgte dog at tilsætte blomkål og gulerødder det sidste kvarter af tilberedningstid.

Martin  -  2016-03-12 17:54:53
Fantastisk

Lars Hansen  -  2016-03-08 18:18:58
Smager godt men brug et lauerblad også så er det nam nam

Charlotte  -  2015-11-05 18:37:46
Nem ret, dog for sød for min smag. Måske skulle gulerødderne først tilsættes langt senere.

  -  2015-09-16 11:56:49
jeg vil nok vente med at komme gulerødder i til ca der er 15 min tilbage for at bevare lidt bid i

Rasmus  -  2015-06-25 19:03:41
Ganske god og nem ret, man kan dog tilsætte perleløg og et halvt fed hvidløg for at give lidt kant.

Filuca  -  2013-07-12 19:15:24
har prøvet den med og uden fløde og ja begge to smager bare godt. jeg bruger dog dobbelt paprika og pure.. og basmati ris. men det er jo smag og behag :)ka varmt anbefales.. nom nom nom ^^

filuca  -  2013-06-29 12:33:30
glæder mig til at prøve :) lyder bare nom nom nom :)

Per  -  2013-02-03 14:34:58
På billedet har vi vist brugt asier

Shc  -  2013-01-26 12:09:25
Dejlig ret. Hvad bruger du som surt?

Manden  -  2012-09-15 08:19:26
Tilsæt piskefløde så er det helt perfekt

Bettina 1965  -  2012-02-04 11:24:26
Ikke så meget at sige om denne opskrift, andent end : DEN SMAGER BARE SUPER GODT. MUMMMS. Den er nem at lave, kan stå og passe sig selv og de fleste elsker denne ret. :)