Farsbrød med bacon og frugt 02

Farsbrød med bacon og frugt 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Cecillie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Farsbrød:
300 g.magert hakket svinekød
0.5 tsk.groft salt
1 spsk.fintrevet zittauerløg
 friskkværnet peber
0.5 tsk.tørret rosmarin
1 æg
0.5 dl.mælk
2 spsk.hvedemel
 
 Kartofler:
1000 g.kartofler i kvarte
25 g.smør - smeltet
0.25 tsk.groft salt (drys efter bagning)
 
 Bacon og frugt:
75 g.bacon i tynde skiver
650 g.uskrællet pære i tern (2 x 2 cm)
250 g.svesker i halve
1 tsk.fintrevet citronskal
0.5 tsk.groft salt
1 dl.Grøntsagsbouillon
25 g.smør i mindre stykker
 
Opskrift:
Farsbrød: Rør det hakkede kød med salt til kødet er sejt (ca. 1 min.). Kom løg, krydderier og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør melet i til sidst. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Kartofler: Skyl kartoflerne i koldt vand og tør dem godt. Vend dem i smeltet smør. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir så der er plads til 2 små fade (se nedenfor). Bag kartoflerne midt i ovnen, ved 200 grader i ca. 1 time og 20 min.

Bacon og frugt: Skær bacon i mindre stykker (ca. 2 cm). Gem 4-5 stykker bacon til farsbrødet. Læg pærer, svesker, citronskal og salt i et ovnfast fad (ca. 15 x 26 cm). Hæld bouillonen ved og fordel baconstykker og smør over frugterne.

Farsbrød: Læg farsen i et ovnfast fad (ca. 13 x 24 cm) og form den til et lille brød. Læg de resterende stykker bacon ovenpå. Sæt de to fade ind til kartoflerne efter ½ time og bag retten færdig, ca. 50 min.



Tips:

Ved serveringen: Læg farsbrødet i et fad med kant og anret bacon og frugt omkring "brødet". Server kartoflerne i et andet fad og drys med salt. Tip: Farsen kan bruges til frikadeller. Tilsæt ½ tsk groft salt yderligere og steg 6 store frikadeller i smør, ca. 6 min. på hver side (12 min. i alt).





karakterer:
Opskriften er vist 15812 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu