Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille

Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, billede 4 Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, billede 1 Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, billede 2 Kalvefrikassé med sommergrøntsager og frisk persille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalvebov i store tern (3x3 cm)
 
 Krydderipose:
2 laurbærblade
1 nellike
2 fedhvidløg
1 kvisttimian
10 hvide peberkorn
 
 garniture:
250 g.af hver af de følgende grøntsager:
 Små nye gulerødder (hele)Grønne asparges (skåret i stykker á 2 cm)Bælgede ærterSmå persillerødder (hele)
 Skalotteløg
 
 opbagning og Liering:
50 g.smør
60 g.hvedemel
 
3 æggeblommer
1 dl.kaffefløde
1 citron, saften heraf
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kom kalvekødet i en gryde med usaltet, koldt vand, så det dækker, og lad det koge op. Tag kødet op, skyl det og kom det i gryden med et nyt hold vand, så det dækker, og kom en smule salt i. Lad det koge op, skum af og lad kødet simre i gryden sammen med krydderiposen i ca. 3/4 - 1 time.

Kødet tages op og stilles overdækket. Krydderiposen tages op og smides væk, og suppen bages nu op til sauce med smør og mel og koges jævn.

Grøntsagerne renses og gøres klare. Kom dem i saucen sammen med kødstykkerne og lad det hele småkoge i ca. 3-4 minutter.

Æggeblommerne, kaffeføden og citronsaften røres sammen og hældes nu, under omrøring, ned i frikasseen. Den varmes op igen - denne gang uden at koge. Smag til med salt og peber. Frikasseen anrettes i dybt fad og drysses med hakket persille lige inden serveringen. Serveres f.eks. med nye kartofler.

Tips:

Her er det vigtigt at lægge mærke til, at frikasseen ikke kan bruges som andendagsmad. Den kan nemlig IKKE varmes op igen, fordi den så vil "skille" på grund af æggeblommerne.





karakterer:
Opskriften er vist 41185 gange,
og udskrevet 867 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-15 17:38:49
Man kan sagtens udelade æggeblommerne, hvis man bruger piskefløde!