Brød med honning

Brød med honning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : nana

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
2 spsk.honning
1 tsk.salt
2 dl.mælk el. lunkent vand
25 g.gær
1 lille bæger creme fraiche (eller kærnemælk eller yoghurt) - kan udelades
50 g.margarine eller 5 spsk. rapsolie
 
 Pensling:
 Kold kaffe
 
Opskrift:
smelt margarinen i en gryde, hæld den kolde mælk over, og lun den, kun til fingervarm. 25 gr gær smuldres og røres ud i den lune mælkeblanding. gæren skal være helt rørt ud, og når det er sket tilsættes melet, kan sigtes i, giver bedre resultat. creme fraiche tilsættes, sammen med honning og salt. dejen æltes, evt. med mere mel, eller mere væske, hvis den er enten klistret eller tør. dejen skal helst være lidt klisteret, men slippe skålen, stil dejen til hævning ed et klæde over i ca. 1 time.

slå dejen ned, og form til brød, boller el flute, snit brødet et par gange med en kniv.
Tænd for ovnen ved 175 grader varmluft og lad dejen efterhæve i 20 minuter.

still en ovnfast skål med vand ind i bunden af ovnen, pensel brødet med kaffe, og sæt det ind i ovnen.
brødet bages i 45 minuter, 30 hvis det er flute, og 15 som boller.

brødet er færdigt når det lyder hult når man banker i bunden af det

Tips:

a)
Hvis du ikke bruger mælk, men vand, så rør gæren ud i lunkent vand, og brug olie i stedet for margarine, hæld det i sammen med melet.

b)
hvis du ikke har cremefraiche, kærnemælk el. andet brugbart, så tilsæt lidt mere mælk eller vand til brødet er ikke for tørt og ikke for klistret

c) bemærk at det bliver bedst med mælk, margarine, og cremefraiche





karakterer:
Opskriften er vist 17657 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu