Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Hvidkålsbudding

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsFedtfattig opskrift

Indsendt af : IDC

Indsendt :

Hvidkålsbudding, billede 4 Hvidkålsbudding, billede 1 Hvidkålsbudding, billede 2 Hvidkålsbudding, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Fremgangsmåde
Hvidkålen snittes groft og koges til den er mør. Hæld kogevandet fra og gem det.

Kødet røres med æg, rasp, vand, hakket løg, salt og peber.

Hvidkål og fars lægges lagvis i et ildfast fad. Det øverste lag skal være hvidkål. Pensel evt. med flydende margarine.
"Buddingen" sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 1-1½ time.

Sovs:
Der laves en opbagt sovs af mælk, vand fra kålen og stegesky fra "buddingen".

Der serveres kogte kartofler og rødbeder eller asier til.

Tips:

Hvis der er en rest til overs smager den næsten bedre dagen efter, skåret i skiver og stegt på panden.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (7 stemmer)

Opskriften er vist 24614 gange,
og udskrevet 422 gange.


Energi:
KJ total 7379 (1757 kcal)
KJ pr. Pers. 1844 (439 kcal)
Vægt ialt 2863 gram
Vægt pr. Pers. 715 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 257 KJ (61 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2009-10-23 16:22:57
Ok..Bortset fra der ikke skal løg i.