Hvidkålsbudding

Hvidkålsbudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : IDC

Indsendt :      Red :
Hvidkålsbudding, billede 4 Hvidkålsbudding, billede 1 Hvidkålsbudding, billede 2 Hvidkålsbudding, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Hvidkålen snittes groft og koges til den er mør. Hæld kogevandet fra og gem det.

Kødet røres med æg, rasp, vand, hakket løg, salt og peber.

Hvidkål og fars lægges lagvis i et ildfast fad. Det øverste lag skal være hvidkål. Pensel evt. med flydende margarine.
"Buddingen" sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 1-1½ time.

Sovs:
Der laves en opbagt sovs af mælk, vand fra kålen og stegesky fra "buddingen".

Der serveres kogte kartofler og rødbeder eller asier til.

Tips:

Hvis der er en rest til overs smager den næsten bedre dagen efter, skåret i skiver og stegt på panden.





karakterer:
Opskriften er vist 58287 gange,
og udskrevet 762 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7379 (1757 kcal)
KJ pr. Pers. 1844 (439 kcal)
Vægt ialt 2863 gram
Vægt pr. Pers. 715 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 257 KJ (61 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-09-13 18:29:46
Har fået denne ret af og til som ung Larver denne ret i dag bare lækkert

  -   2009-10-23 16:22:57
Ok..Bortset fra der ikke skal løg i.