Rugbrød med øl og æbler

Rugbrød med øl og æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød uden gær

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Surdej:
1 pilsnerøl
1 bægeryoghurt
1 dl.sirup
 rugmel
 
900 g.knuste rugkerner
0.5 spsk.ymer
1 pilsnerøl
1 porter
3 groftrevet madæbler
125 g.hørfrø
125 g.solsikkefrø
0.5 dl.sirup
1 spsk.salt
600 g.rugmel
200 g.hvedemel
 
Opskrift:
Surdej:
Rør pilsnerøl, yoghurt og sirup med rugmel til en lind grød. Dæk med film og stil det lunt i 2 døgn, eller til dejen lugter "syrligt", så kan bagningen starte.

Rør knuste rugkerner med ymer, øl, porter, madæbler, hørfrø, solsikkefrø, sirup og salt. Rør rugmel og hvedemel i og tilsæt 2½ dl af surdejen. Hæld dejen over i 2 velsmurte forme og lad dem hæve tildækket på et lunt sted i 12 timer. Resten af surdejen sættes i køleskab til næste gang.

Pensl overfladen med lidt smør og bag rugbrødene i 1½ time ved 165 grader. Tag dem ud af formene og bag yderligere 20-30 min.





karakterer:
Opskriften er vist 14756 gange,
og udskrevet 383 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-22 18:00:57
SURDEJ: Rugmel 1 dl rugmel?:-)

  -   2007-01-29 16:37:08
hvor meget består et bæger joughurt af?