Kyllingssuppe (Tom Yam Gai)

Kyllingssuppe (Tom Yam Gai), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jan J

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.Kyllingefilet
12 dl.Hønsebouillon
250 g.Champignon
2 Løg
4 Tomat
10-15 skiverGalangerod
4 Citrongræs
6 Kaffir limeblade
4 Røde thai chili
2 spsk.Fiskesauce
2 tsk.Sukker
1 knsp.Salt
1 spsk.Thai chili pasta
1 Lime
 
Opskrift:
Knus og snit galangarod i tynde skiver. Citrongræs knuses og skæres i ca. 5cm stykker. Chili halveres på langs i et skråt snit. Kylling skæres i små tynde stykker. Champignon deles i 4 stykker. Tomat og løg skæres i ca. 2x2 cm stykker.

Bouillon, galanga, citrongræs, kaffirlimeblade og chili koges i 5 min. Herefter kommes kylling, løg, salt, sukker og fiskesauce i. Lad det simre i ca. 20 min.
Tilsæt champignon, tomat, chilipasta og saften fra en lime, lad retten simre i yderligere 3 minutter.

Tilbehør: Jasmin ris


Tips:

Galangarod, citrongræs, kaffirlimeblade, chili spises ikke, dog kan galanga spises hvis den er helt frisk. Chilierne kan selvfølgelig også spises hvis man kan lide det stærkt.





karakterer:
Opskriften er vist 24613 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu