Fødselsdagsboller 05

Fødselsdagsboller 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Adda

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
150 g.margarine
50 g.sukker
50 g.gær
2 æg
2 dl.mælk
1 tsk.kardemomme
1 tsk.salt
 evt.50 g. rosiner
 
Opskrift:
Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt æg, smør, sukker, kardemomme og salt, alt skal helst have stuetemperatur, tilsæt til sidst melet, det skal æltes til dejen er "blank", dejen er meget blød og smidig, men den skal "slippe".
Skal hæve til dobbelt størrelse, ca ½ time, slå dejen ud og form 16-20 boller med "let hånd".Efterhæver på pladen i ca ½ time, pensles med sammenpiskede æg og drysses med perlesukker. Bages i forvarmet ovn ved 200 gr, (ikke varmluft), i 15-20 min.
Bollerne kan fryses, læg dem i frysepose inden de er helt kolde, ved optøning skal de blive i posen til de er helt optøede.



Tips:

Hvis de skal bruges til ost kan man undlade at drysse med sukker.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fødselsdagsboller

karakterer:
Opskriften er vist 11542 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-09 09:34:18
Bollerne er rigtigt gode - det sædvanlige tip med at opløse gæren i sukker (læg blot gæren i sukker 10 min) i stedet for at opvarme mælken.