Rabarbertrifli 03

Rabarbertrifli 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Chi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Rabarber kompot:
600 g.Rabarber
350 g.Sukker
1 vanillestang
1.5 dl.Vand
 
 Cremen:
2 æggeblommer
3 spsk.Sukker (evt. rørsukker)
 lidtvanille
4 spsk.Græsk yoghurt
2 dl.Piskefløde
12-14 let knuste makroner
 
Opskrift:
Rabarberne snittes i små stykker. Kog 400 gr. Af rabarberne sammen med sukker, en flækket vanillestang og lidt vand. Gem evt. halvdelen af vanillekornene til cremen senere. Kog rabarberkompotten ved jævn varme i ca. 20 minutter, til det bliver tæt og tykt i konsistensen.

De sidste 200 gr. Fintsnittede rabarber kommes i kompotten, 1 minut før kompotten er færdig. (grunden til det er at det er dejligt med lidt bid fra sprøde rabarber. Ellers kan man koge alle rabarberne sammen.)
Kompotten afkøles.

Cremen:
Æggeblommerne piskes til æggesnaps sammen med sukker og vanillekorn. Æggemassen røres med græsk yoghurt. Fløden piskes til skum og vendes i.

I en skål eller portionsglas, lægges rabarberkompotten, knuste makroner og cremen i lag. Triflien sættes i køleskabet og trækker gerne 1-2 timer længere hvis der er tid.

Tips:

I stedet for færdigkøbte makroner, kan man bage dem selv. Og evt, tilsætte lidt citron/appelsin skal.





karakterer:
Opskriften er vist 15441 gange,
og udskrevet 390 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu