Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Kyllinge- og citron kødboller

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger

Kyllingefars - Hakket kyllingFedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Kyllinge- og citron kødboller, billede 4 Kyllinge- og citron kødboller, billede 1 Kyllinge- og citron kødboller, billede 2 Kyllinge- og citron kødboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød hakket 5%
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
4 skiver Toastbrød, fint 1 skive toastbrød vejer ca. 30 gram.
1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 tsk. Timian, frisk
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  sauce : 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
200 gram Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Mynte, frisk
0.5 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram


Opskrift:

Kyllingekød, knust hvidløg, brødkrumme / rasp, citronskal, timian, æg salt og peber blandes godt med hænderne. Afkøles i køleskab i 30 minutter.

Youghurt-mynte-sauce :
Alle ingredienserne blandes godt sammen.

Kødet formes med en spiseske til kugler.

Olien varmes op på en slip-let stegepande, og kødbollerne steges i hold, indtil de er gyldne på alle sider og gennemstegte.
Drysses med citronsaft og flyttes over på et serveringsfad og drysses med mere salt.

Serveres med youghurt-mynte-sauce.

Tips:

Kan sættes i en 150 grader C. alm. ovn efter de er brunet og stege færdig her. 10-20 minutter



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (17 stemmer)

Opskriften er vist 70969 gange,
og udskrevet 1786 gange.


Energi:
KJ total 5574 (1327 kcal)
KJ pr. Pers. 1393 (331 kcal)
Vægt ialt 920 gram
Vægt pr. Pers. 230 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 605 KJ (144 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Beth  -  2013-06-03 13:43:07
Hakket kyllingekød smager ikke af så meget. Husk at krydre rigeligt. Brugte citronsaft, kan anbefales. Kartoffelbåde med græsk krydderi (Pers opskrift) er godt til. Saucen er god!

tove  -  2009-02-11 15:50:34
en regtig god opskrift men brugte citronsaft og lidt basilikum ,oregano. serverede kogt fint snitt hvidkålog gulerødder til.

Per  -  2008-09-14 11:27:40
Vi serverede ovnstegte kartoffelbåde til. Kartoflerne skrælles og skæres i kvarte og lægges i en skål. Olivenolie og krydderier hældes over og det hele rystes godt rundt. Hældes ud på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir og bages i ovnen 45-60 minutter ved 200 grader C. Vi bruger gerne græsk krydderri, slat og peber.