Kalvegrydesteg med rødvinssauce

Kalvegrydesteg med rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvegrydesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Imca

Indsendt :      Red :
Kalvegrydesteg med rødvinssauce, billede 4 Kalvegrydesteg med rødvinssauce, billede 1 Kalvegrydesteg med rødvinssauce, billede 2 Kalvegrydesteg med rødvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kalvegrydesteg:
1-1.5 g.kalvegrydesteg (u. ben)
25 g.smør
2.5 dl.rødvin
2.5 dl.vand
4 gulerødder
4 skalotteløg
2 fedhvidløg
1.5 Bouillonterning, grøntsag
1 tsk.tørret timian
 
 Ovnbagte kartofler og grønsager:
2000 g.kartofler
8-10 gulerødder
2 hele hvidløg (delt i fed)
1 bakkeskalotteløg
 olivenolie
 groft salt
 timian
 
 Sauce:
 Fonden stegen har simret i
1 Bouillonterning, grøntsag
 timian
2.5-5 dl.fløde
 
Opskrift:
Stegen:
Brun stegen i en stor tykbundet gryde og hæld derefter rødvinen og vandet henover. Læg gulerødder, skalotteløg samt hvidløg i gryden og smuldr bouillonterningen ned i gryden. Tilsæt timianen. Når Det begynder at koge, skrues ned på lavt blus, og stegen skal derefter stå og simre i 35-40 minutter. Vend evt. stegen efter halvdelen af tiden er gået.

Ovnbagte kartofler og grønsager:
Forvarm ovnen til 225 grader C. alm. ovn. Skær kartoflerne i både og gulerødderne i halve og læg dem i en bradepande sammen med skalotteløgene og hvidløgene. Hæld en god olivenolie henover og drys derefter timian over det hele samt groft salt på kartoflerne. Stilles i ovnen i 35-40 minutter

Sauce:
Tag stegen og grønsagerne op af gryden, og hæld derefter 1/4 til 1/2 ltr. fløde i (afhænger af hvor meget og hvor fed man ønsker saucen). Læg bouillonterningen i og smag evt. til med ekstra timian.





karakterer:
Opskriften er vist 175412 gange,
og udskrevet 6268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-10-21 21:00:49
Brunede stegen, hvorefter den fik lov at simre i 40 min., det var desværre ikke nok, så måtte give den 15 min. ved 200 grader i varmluftovn

  -   2016-12-29 11:54:26
Det smager!! MEN husk: Stegen SKAL have mindst 90 min

  -   2016-12-21 17:16:30
Lækkert og enkelt. Men har dog endnu ikke mødt en kalvegrydesteg (bov) det kan nøjes med 35-40 minutter. 1,5 timer er mere passende

  -   2014-06-01 10:54:00
Super opskrift. Skal ha gæster til middag, og den står på kalvegrydesteg.

  -   2012-06-03 18:04:26
Jeg forstår bare ikke, hvor skal jeg gøre af de grønsager der lå i gryden, jeg synes ikke det står klart, skal jeg både bruger de grønsager der ligger i gryden også udover skal jeg bruger flere grønsager til kartoflerne?

  -   2012-02-15 18:40:45
40 min er for lidt, den er stadig blødig osv. En time i oven måske en smule mere så er den der...

  -   2011-12-17 18:58:23
Tager lidt tid, men er let og det smager rigtig godt. Jeg purerede grønsagerne der var ved kødet og brugte det i sovsen, ved ikke om det gjorde en stor forskel, men godt smagte det godt nok :-)

  -   2011-12-16 23:22:42
En meget fin opskrift - jeg stegede den i en høj pande med buet låg. smed en masse løg, æbler, font, rødvin, vand, hvidløg, gullerøder i samt en masse kryderrier.. stort set som i opskriften - den blev stegt og derefter dampet/kogt i ca 120-30 min - den blev god og saftig samtmeget velsmagende. hvis du koger den i 3 timer - så dræber du den. brug stege termometer og ellers mærk efter - klar saft = klar. spæd til med rødvin og vand løbende. hæld vinen over steget og vand ved siden af ned i gryden - lad vandet og vinen koge ind hvorefter du tilsætter mere væde igen - så bliver sovsen/ saften god og smagfyldt.

  -   2011-01-03 20:22:30
Virkelig en god opskrift! Helt sikkert en der vil blive gentaget. Jeg gav den omkring de 40min og det blive helt fint, så de 2-3 timer er ikke nødvendigt her:-)

  -   2010-12-29 18:05:35
Kan det passe at stegen kun skal have 35-40 min. Andre opskrifter på kalvesteg siger 2-3 timer

  -   2010-11-03 10:07:04
En god ide er at lade hvidløgene sammen medgrøntsagerne beholde skrællen på, da de bliver helt purerede, hvilket giver en dejlig smag til sovsen, hvis man putter lidt af hvidløgspureen i.

  -   2010-02-01 09:36:50
En grydesteg skal da koges mør, og det bliver den ikke på 35-40 minuter, den skal have 2-3 timer.

  -   2009-11-28 03:44:48
Det er en rigtig god opskrift. Perfekt resultat !!!

  -   2009-03-07 09:35:01
Det her er bare en rigtig lækker opskrift, som lykkedes her gang. den er sat i min opskriftbog, og det bliver den kun fordi vi skal lave den igen og igen.

  -   2008-04-18 17:50:59
Vi har nu lavet denne ret > 5 gange, den bliver sgu lige god hvergang :-) topkarakter herfra uummmm.