Flæsk i hvidkål med kommen og løg (Valgflæsk)

Flæsk i hvidkål med kommen og løg (Valgflæsk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineflæsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Flæsk i hvidkål med kommen og løg (Valgflæsk), billede 4 Flæsk i hvidkål med kommen og løg (Valgflæsk), billede 1 Flæsk i hvidkål med kommen og løg (Valgflæsk), billede 2 Flæsk i hvidkål med kommen og løg (Valgflæsk), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
0.5 hvidkålshoved
2 løg i tynde strimler
4 dl.hvidvin, tør
1 øl
2 spsk.hvidvinseddike
2 tsk.sukker
1 tsk.kommen, hel
1-2 laurbærblade
 salt
 peber
 
1000 g.ribbensteg i 2 stykker
4 gode tykke pølser gerne kålpølser
150 g.hel bacon
 
Opskrift:
Snit hvidkålen meget fint i ca. 2 mm strimler, smid stokken væk. Drys kål og løg med salt, sukker, peber og kommen. Ælt kålen mellem hænderne, så den falder lidt sammen.

Læg halvdelen af kålen i en stor gryde, læg ribbenstegen og bacon herpå og den sidste halvdel af kålen henover så kødet er dækket.

Hæld øl og vin på – krydr med salt og peber og læg laurbær ved. Gryden bringes i kog under låg og lad retten småsimre i 1 ½ time.

Læg så pølserne ned i gryden og lad dem simre med i yderligere 30 minutter.

Så er retten klar til servering. Skær kødet i skiver og læg det tilbage i kålen, spis retten med godt brød og sennep


Obs: Pas på, gryden ikke koger tør. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.





karakterer:
Opskriften er vist 20004 gange,
og udskrevet 269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-12-08 20:18:34
Rigtig godt

  -   2017-11-14 00:24:21
Vi brugte omkring 5 dl. vand undervejs.

  -   2011-09-12 16:58:58
Den lyder som om den kan blive valgaftenens mest opløftende og nydende, frem for en masse journalistiske fraser. Er de mon betalt pr ord uanset indholdet.

  -   2007-05-25 08:34:32
ja, den er svær at skrive noget til...