Jordbærlagkage a la hoeg

Jordbærlagkage a la hoeg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : mogenshoeg

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3 gode lagkagebunde
6 dl.piskefløde
175 g.makroner
700 g.modne jordbær
 en god slat appelsinlikør Cointrau
 
Opskrift:
Pisk fløden, knus makronerne i en plastpose og bland dem i flødeskummet.

Skyld jordbær afhasp dem og læg dem til afdryp på et viskestykke/køkkenrulle.
Skær bærrene i 5 mm tykke skiver, men gem toppene til senere.
Læg en lagkagebund på lagkagefadet, Stænk den grundigt med appelsinlikør, læg et tæt lag jordbærskiver på bunden.
Læg et 2,5 cm lag makronflødeskum over jordbærskiverne og glat det lidt.
læg en ny bund over pres forsigtigt med et stort spækbrædt så kagen bliver lige. Stænk næste bund med en god slat likør, kom jordbær og flødeskum på som beskrevet. Øverste lag stænkes også men der kommes kun fløde på, resten af fløden bruges til at lave kanten fin og efter afretningen pyntes der med de mange jordbærtoppe vi gemte under skivningen. Velbekomme den smager himmelsk. mvh Mogens Høeg

Tips:

Laver man lagkagebundene selv med masser af finthakkede nødder bliver den endnu bedre





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærlagkage

karakterer:
Opskriften er vist 12439 gange,
og udskrevet 182 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu