Himmelsk drømmekage med chokolade

Himmelsk drømmekage med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jeanette

Indsendt :      Red :
Himmelsk drømmekage med chokolade, billede 4 Himmelsk drømmekage med chokolade, billede 1 Himmelsk drømmekage med chokolade, billede 2 Himmelsk drømmekage med chokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
100 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Kom æg og sukker i en skål og sæt den oveni en gryde med vand, der lige akkurat småkoger, men lad ikke skålen røre vandet. Pisk med elpisker, til du har en tyk, skummende æggemasse, og tag så skålen op af gryden.

Bland melet med bagepulver og vaniljesukker og vend det forsigtigt i æggemassen.

Bring mælken i kog og smelt smørret i den. Køl det lidt af og bland det så forsigtigt i dejen.

Hak chokoladen og put den i dejen.

Smør en bradepande godt og drys den med lidt mel, hæld dejen i den og bag kagen på midterste rille i 200 grader varm ovn (varmluft 180 grader) i ca. 20 min.

Mens kagen bager, smelter du smørret til fyldet i mælken sammen med farin og vender derpå kokosmelet i.

Tag kagen ud af ovnen, fordel fyldet over den og sæt den i ovnen igen, nu ved 220 grader (varmluft 200 grader), og bag den i 5 min. til.

Tips:

Vandbadet kan godt udlades.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokolade drømmekage

karakterer:
Opskriften er vist 26030 gange,
og udskrevet 490 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25243 (6010 kcal)
KJ pr. Pers. 2524 (601 kcal)
Vægt ialt 1654 gram
Vægt pr. Pers. 165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1526 KJ (363 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 16.4 gram
Kulhydrat 50.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-27 18:42:44
Jeg synes at denne kage er vildt lækker. især det lille pift af chokolade mmm