Asiatisk inspireret wok med svinekød

Asiatisk inspireret wok med svinekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Flæskesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kød marinade:
1 finger ingefær finthakket
2 frisk chili finhakket
2 fedhvidløg presset
 Olie
 Soya
 peber
 
 Wokretten:
500 g.svinekød i tern
200 g.champignon skiveskåret
1 bdt.forårsløg skiveskåret
2 bananer
35 g.hasselnødder
1 håndfuld rosiner
1 lille ds. papaya
0.5 ds.kokosmælk
2 spsk.jordnøddesmør
2 spsk.mango chutney
1 spsk.rød karry pasta
8 cherrytomater
0.5 citron saft + skal
1 spsk.honning
 olivenolie
 smør
 
Opskrift:
Marinade:
Rør ingredienserne sammen, gem lidt chili til wokken. Kom marianden på svinekødet og lad det stå i minimum 30 min, gerne natten over.

Wokken:
Steg champignonerne i smør i 3-5 min. Tag dem af wokken. Steg derefter svinekødet i olie. Tilsæt bananerne når kødet er halvfærdigt. Når dette er stegt sammen tilsæt da kokosmælk og resten af ingredienserne. Kom som det sidste forårløg, det sidste chili, hasselnødder og rosiner i.

Lad simre i minimum 10 min.

Tips:

Serveres med fx nudler (eller ris) til.

Kæresten lavede denne ret uden opskrift, altså opfandt den og nøj hvor det smagte godt! Prøv den.





karakterer:
Opskriften er vist 44478 gange,
og udskrevet 717 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-13 20:10:02
Lækker opskrift! Det er en god ide, at komme noget sødt i marinaden; rørsukker, honning eller lign. Lidt balsamico skader heller ikke. :-)