Burger med pomfritter

Burger med pomfritter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : kristian

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 8 burgere:
1000 g.hakket oksekød
2 hakket løg
 olivenolie
1 knsp.spidskommenfrø
1 spsk.korianderfrø
 havsalt
 friskkværnet sort peber
2 håndfulde reven parmesan
1 spsk.engelsk sennep
1 æg
115 g.rasp
8 burgerbolle evt. Hjemmebagte
 
 Pomfritter:
2000 g.store kartofler med skræl skåret i både
 olivenolie
1 helt hvidløg
 friskkværnet sort peber
3 friske stilke rosmarin
1 citron revet skal heraf
85 g.havsalt
 
 Tilbehør:
 Ketchup
 grøn salat
 bøftomater
 løgringe
 frisk peberrod
 syltede agurker
 engels sennep
 en god tomatsalsa
 evt.spejlæg
 
Opskrift:
kom det hakkede kød op i en stor skål.
svits løget i lidt olivenolie, til det er blødt men ikke har taget farve. kom løget ned til kødet. knus spidskommenfrø og korianderfrø sammen med lidt salt og peber i en morter og krydr kødet med det. tilsæt parmesan, sennep, æg og halvdelen af raspen og rør det godt sammen.

læg et stykke bagepapir på en bageplade og drys lidt af raspen på. form faren til 8 burgere, og lig dem på raspen. drys resten af raspen over og tryk dem let falde. stil dem i køleskabet en times tid.

efter en halv time forvarmer du ovnen til 225 grader og sætter en stor bradepande derind. forkog kartoffelbådene i ca. 10 min. i let saltet vand og lad dem dryppe af i et dørslag. del det hele hvidløg i fed, og smid ale feddene på en en pande med olivenolie, sammen med kartoflerne. vend dem godt rundt i olien og drys peber over. skrab det hele over i bradepanden og steg dem i ovnen i 20-
25 min. til de er gylden sprøde. imens laver du rosmarinsaltet: pluk nålene af rosmarinen og stød dem i en morter sammen med den revne citronskal og salt. sigt saltet og stil dem til side, til burgerne skal serveres. tag bøfferne ud af køleskabet og steg dem i lidt olivenolie i 4-5 min. på hver side. læg burgerne i ristede burgerboller og drys rosmarinsalt over. server med pomesfirtter, salat, ketchup, engelsksennep, frisk peberrod, syltede agurker og lidt tomatsalsa.





karakterer:
Opskriften er vist 34327 gange,
og udskrevet 588 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-07-03 18:58:55
Er enig med Jane! Det kan vel være ligemeget om det er en opskrift, fra en kogebog eller en fammilie opskrift. Hvis man har en opskrift der er god, og man vil dele den med andre, som måske ikke lige har den kogebog, er det da bare fint! Opskriften er rigtigt god især pomfritterne.

  -   2008-11-06 16:19:46
olivenolie danner usunde transfedtsyre ved stærk opvarming, brug istedet raps.. det er både billiger og sundere

  -   2008-06-04 06:06:00
Om man tager opskriften fra en kogebog eller egne erfaringer.. Er det ikke lige fedt? bare det smager godt.. Med så mange opskrifter herinde, er det næppe egne kreationer allesammen... Alfa omega.. smager det dejligt, er det jo en god opskrift.. hvorfra den så kommer..

  -   2008-05-26 14:53:52
smager godt nok men du har jo taget den fra jamie oliver kartoflerne er jo helt hårde de skal have længere tid men ellers smager det godt nok

  -   2007-08-28 11:35:23
Kartoflerne skal iøvrigt have meget længere - ca 1 time

  -   2007-08-28 11:34:30
Smager dejligt, men er hugget direkte fra Jamie Oliver - burgerne bliver efter min mening bedre uden koriander - istedet kan de få lidt tørret chili