Bedstefars kage

Bedstefars kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
400 g.hvedemel
250 g.smør eller margarine
300 g.sukker
1 tsk.bagepulver
4 æggeblommer
2.5 dl.mælk
 
 Fyld:
225 g.æblegrød eller marmelade
 
 Marengs:
250 g.sukker
4 æggehvider
 
Opskrift:
Marengs:
Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt ad gangen.

Fedtstoffet blødgøres og røres godt sammen med sukkeret. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Bagepulver og mel sigtes sammen og tilsættes sammen med mælken og røres, til dejen er ensartet.

Dejen kommes i en smurt og melet bradepande, ca. 30x40 cm. Bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C i ca. 15 minutter Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Derefter smøres æblegrød eller marmelade på, og marengsen fordeles over fyldet. Drysses let med sukker over marengsen.

Bages straks færdig ved samme ovntemperatur i ca. 15 minutter til marengsen er gylden.

Tips:

871





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bedstefars skæg

karakterer:
Opskriften er vist 14055 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-27 16:35:47
Kagen er langt fra færdig på så kort tid. desværre. Den får 30 - 45 min ekstra. Ellers er det en dejlig kage

  -   2007-02-08 17:55:56
fejl under opskrift undskyld