Langtidshævede morgenboller

Langtidshævede morgenboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Inge Lise Nielsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.knækkede byggryn
2.5 dl.vand
3 dl.skummetmælk
0.5 pakkegær
1 tsk.olie
100 g.hirseflager
50 g.finvalsede havregryn
50 g.sesamfrø
2 tsk.salt
1 tsk.sukker
350 g.sigtet speltmel
 
 Pensling:
1 sammenpisket æg
 
 Drys:
 sesam
 
Opskrift:
Byggryn og vand koges sammen ca 5 min. og afkøles. mælken lunes og gæren røres ud i den. De øvrige ingredienser tilsættes, dog holdes lidt af speltmelet tilbage. Dejen æltes grundigt, dækkes til og hviler i køleskab til næste dag.

dejen slås nu ned og formes til 20 boller, der efterhæver lunt i 30-35 min. de pensles med æg og drysses med sesamfrø.

Morgenbollerne bages ved 200 i ca 20 min på midterste ovnrille. Kan fryses - tag så op om aftenen og lun dem om morgenen.





karakterer:
Opskriften er vist 34824 gange,
og udskrevet 580 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-01-03 08:37:26
Fine boller med højt fiberindhold. Særdeles velegnede til diabetikere.